Takk for i år!

GTF YC2

Girl Tech Fest 2021 har vært en braksuksess

Nå er året ved veis ende og vi vil takke alle arrangører rundt om i landet for de fantastiske arrangementene som har vært gjennomført. Hele 16 steder har arrangert i 2021 med omkring 1400 jenter i 3.-5. klasse.

Geografisk spredning og flotte arrangører
GTF har i år blitt arrangert fra Longyearbyen i nord til Kristiansand i sør. Det er mange som har vært med å lage Girl Tech Fest flere år som Stord, Bergen, Kongsvinger og Trondheim, og det setter vi veldig stor pris på. Skien og Porsgrunn har tidligere samarbeidet om å arrangere annenhvert år, men i år ble det jentefest begge steder! På biblioteket i Haugesund arrangerte damer fra CGI, Bouvet og UniMicro Girl Tech Fest for andre gang og fikk besøk av selveste Kronprins Haakon. I Stavanger arrangerte Bouvet for første gang og på rekordtid GTF og huset også det flotte arrangementet selv. Årets største arrangementet ble avholdt på rutinerte Tromsø Bibliotek som hadde hele 225 jenter på GTF. I Oslo ble det for første gang avhold flere Girl Tech Fest arrangementer. Både Deichman Grünerløkka og Deichman Oppsal arrangerte for første gang GTF med stor suksess. I tillegg ble det for første gang avholdt Girl Tech Fest på Teknisk Museum der både statssekretær for kunnskapsministeren, Kristina Torbergsen, og artist Dina Matheussen (Dinaye) tok turen innom. På nyåret arrangeres utsatt GTF på Åsane Bibliotek og på Vitensenteret Innlandet i Gjøvik noe vi gleder oss veldig over!

Viktig med samarbeidspartnere
Vi er stolte over alle flotte arrangører og arrangementer som har funnet sted. At nesten alle stedene samarbeider tett med lokale teknologibedrifter og lokalt næringsliv er også noe vi ønsker å applaudere. Å ha med de lokale bedriftene og ressurssene som finnes rundt omkring er viktig både for å vise frem rollemodeller, og for å få arrangementet til å gå rundt.

Fremover
I 2022 vil vi fortsette å jobbe med å få enda flere Girl Tech Fest arrangører rundt om i landet. Vi ønsker jo at så mange som mulig skal få oppleve teknologigleden som spres på Girl Tech Fest!

Dersom du eller noen du vet om er interessert i å arrangere GTF eller bare er nysgjerrig på hvordan du eller bedriften din kan bidra inn, ikke nøl med å ta kontakt på martine.ostlie@realfagsrekruttering.no.

Haugesund2021