Ta med klassen din på Girl Tech Fest!

Lyst til å gi elevene dine en dag full av teknologi, praktisk læring og morsomme aktiviteter?

Da har du kommet riktig! Girl Tech Fest er nemlig akkurat dette. Jentene skal få ta på, og prøve teknologien, og selv oppleve hva den kan brukes til. Jentenes interesse for teknologi og realfag synker fra 10-12 årsalderen, det gjør ikke guttenes interesse på samme måte. Derfor gir vi jentene muligheten til å få en dag med bare jenter, med kvinnelige veiledere fra teknologiyrker, på deres egne premisser.

Vi vet at det å få prøve teknologi, med praktiske oppgaver og lek er med på å øke jentenes interesse. De må forstå hvordan teknologien fungerer og hva den kan brukes til. Videre er gode rollemodeller viktige - de er med på å skape interesse for - og gode holdninger til fagene. På Girl Tech Fest får jentene prøve selv, være kreative og nyskapende - de får møte rollemodeller og skaper relasjoner med kvinner de kan relatere seg til.

Med Girl Tech Fest ønsker vi å være med på å øke jentenes interesse, og tro på seg selv - til å gå videre med fagene og være med på å skape og drive teknologiutviklingen - sammen med gutta.

Finn det arrangementet som ligger nærmest skolen din i arrangementoversikten, og kontakt arrangøren for påmelding.
Finner du ikke et arrangement i nærheten av deg? Tips gjerne ditt lokale bibliotek eller vitensenter!