Workshops

Workshops

På selve arrangementsdagen er workshops og aktiviteter det som bygger opp dagen.

Hvor mange, og hva slags workshops som trengs vil avhenge av hvor mange deltakere som skal være med på ditt arrangement, og hvilke ressurser dere har tilgjengelig. Vær kreative og bruk både bedrifter, utstyr dere har og folk dere kjenner for å finne den perfekte miksen av workshops som gir jentene et godt innblikk i hva teknologi kan være!

Workshops på Girl Tech Fest er ofte laget av enten arrangørene, veiledere eller samarbeidspartnere. Lær Kidsa Koding har utviklet mange spennede oppgaver, med ulik bruk av konkreter og programmering det går an å bruke på GTF. Dere finner oppgavene sortert etter typer her. Blant annet er det mange fine opplegg knyttet til programmering i Scratch, bruk av Micro:Bit, Arduino og Lego Mindstorms. Dette er ment som inspirasjon og dere må på ingen måte bruke disse oppgavene om dere ikke ønsker.

Noen eksempler på workshops som kan benyttes eller være inspirasjon kommer her:

Uten PC/iPad:

Robotvenner
Robotdyr
Dansefest

Microbit & PC:

Blinkende hjerte (veldig enkel, men fin intro)
Komponer melodi
Stein saks papir (litt vanskeligere, men gøy)
Flere oppgaver

Sphero & iPad/mobil:

Her har det vært brukt ulike workshops, men å føre robotballen gjennom en labyrint er en gjenganger. Det kan gjøres med en labyrintmatte eller like suksessfullt med å teipe opp “labyrinter” på bakken. Da er det enkelt å lage baner i ulike vanskelighetsgrader. Til Sphero trengs Spheroballer og iPad. Elevene kan dele, men burde ikke være i for store grupper. Sjekk ut om noen i området har tilgang på workshops. Noen skoler har iPads, og elevene har da lastet ned nødvendig program på forhånd. Krever ikke internett, men bluetooth for å fungere. Detaljert introduksjon til Sphero finnes her. Oppgaver til GTF gjøres relativt enkle. En introduksjon i starten og utforsking underveis har vært suksess. Noen aktiviteter finnes her.

Bitbot:

Robotbil som er morsom å få til å kjøre. Se her for introduksjon og tips til hvordan det kan gjennomføres workshops med Bitbot. NRK Skole har også en egen serie med Superbit videoer som kan være til inspirasjon.